Da li je plivanje trening?


Da li je plivanje trening?


Mnogi od nas kada pomisle na plivanje asocijacije su letovanja i lagano plivanje u slanoj morskoj vodi, igrice u plićaku i opuštanje na talasima. Drugi se pak sete profesionalnih plivača i njihovih brzih tehnika tokom takmičenja.

U oba slučaja, plivanje ne predstavlja trening za rekreativce. Istina je malo drugačija.


Plivanje mnogima može biti trening, neretko mnogo lakši od teretane, trčanja i sličnih sportova. Ukoliko više puta nedeljno pristupite plivanju, ono će itekako imati uticaj na telo, zdravlje, mišiće i snagu.


Da pojasnimo. Plivanje jednom nedeljno predstavlja adaptaciju tela na vodu i ima benefite po zdravlje, ali bez vidljivih rezltata na telu. Dva puta nedeljno plivanje dovodi do bolje forme i pozitivno utiče na izgled tela, kao i na zdravlje.


Plivanjem tri puta nedeljno i više, doći ćete do daleko boljih rezultata, koji će pozitivno uticati na više aspekata, odnosno možete doći do benefita o kojima smo pisali u blogu “10 razloga za redovno plivanje”.


Razloga je i više nego dovoljno, a ukoliko sebe ne vidite u dugom i napornom trčanju, teretani, fitnesu ili bilo kom drugom sportu, plivanje je trening idealan za Vas!